Tweede leven

Er zijn veel ouderen die op een kruispunt in hun leven staan. Omdat de kinderen het huis uit zijn of omdat zij de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, willen ze nog één keer verhuizen naar een volmaakte locatie waar zij zo lang mogelijk van hun oude dag kunnen gaan genieten. Helaas lopen zij op dit punt vaak vast door het huidige woningtekort in onze regio Westland.

Volmaakt Wonen heeft als doel dit woningtekort aan te pakken en is daarom op zoek naar bestaande gebouwen die zij een tweede leven kunnen geven. Zoals bijvoorbeeld uw kerk. Een plek die staat voor vertrouwen en voor gemeenschapsgevoel. En die ook in het leven van veel van de mensen die wij vertegenwoordigen een belangrijke rol speelt.

Tweede leven

Mooie herbestemming

We zien om ons heen dat kerken steeds vaker een waardige herbestemming krijgen. Op deze pagina vindt u een aantal voorbeeldprojecten ter inspiratie van projecten die gerealiseerd zijn in voormalige kerkgebouwen. Naast de foto’s en schetsen kunt u hier ook een video bekijken van een vergelijkbaar project in de Heilige Hartenkerk in Den Bosch.

Graag zouden wij eens verkennend met u van gedachten willen wisselen. Kunnen wij wellicht iets voor elkaar betekenen? Hoe kunnen wij onze sociale functies combineren? En zou uw kerk wellicht een onderdeel kunnen en willen zijn van onze woonplannen? Mocht u nader kennis met ons willen maken, dan kunt u ons bereiken door contact op te nemen met Joyce Sonneveld via joyce@volmaaktwonen.nl.

Het vinden van de volmaakte bouwlocatie speelt een belangrijke rol in het bepalen wáár wij uiteindelijk met het project starten. Maar dat is ook meteen de grootste uitdaging. Zoals u weet, is ruimte in onze regio Westland niet in overvloed aanwezig. Wij voeren hierover gesprekken met meerdere partijen, maar wij kunnen uw hulp ook goed gebruiken.

Overweegt u uw bedrijf te beëindigen, kent u iemand die met deze gedachte speelt óf heeft u een andere tip voor een mogelijk geschikte locatie voor ons unieke project? Laat het ons dan zeker weten! Wij zouden hier dan namelijk heel graag eens vrijblijvend met u van gedachten over willen wisselen en wellicht kunnen wij iets voor elkaar betekenen?

    Blijf op de hoogte

    Wilt u betrokken blijven bij de totstandkoming van dit unieke woningontwikkelingsproject voor de Westlandse 55-plussers? Meld u dan aan voor onze Volmaakt Wonen nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.